Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör ve Ziraat Mühendisi Şeyma Demir Kurtuldu Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Sezai Matur ve Başkan Yardımcısı Hasan Coşkun’a Arı Yetiştiricileri Birliği’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
ARICILAR VE MARKALAŞMA
2004 yılında kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalarla arıcılık alanında geniş bir bilgi birikimine sahip olan Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği’nin markalaşma alanında da önemli adımlar attığını anlatan Başkan Ör, şunları söyledi: “Birlik olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile de ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdik. KAP 54 (54 Katılımlı Arıcılık Projesi) kapsamında ana arı, arı sütü, suni oğul, arı zehri, polen ve propolis üretimi konusunda arı yetiştiricilerimize ilçelerimizin tamamında eğitimler verdik. Kırsal kalkınma yüzde 50 hibeli alet ve ekipman projesi kapsamında 2 bin kestane ve bin 500 adet akasya fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Yine Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde üyelerimizin ürettiği arı ürünlerinin Bal 54 satış noktalarında vatandaşlara ulaşmasını sağladık. Bugüne kadar kamu kurum ve kuruluşları ile birçok özel kuruluşlarla olan iş birliğimiz sayesinde çok sayıda projeyi hayata geçirdik” dedi.
Ör verdiği bilginin devamında, birlik olarak üreticilerden aldıkları balı, bal tebliğine uygun olarak dolum yapılıp satışı sunulduğunu belirtirken, balın sağlık konusunda önemli bir besin olduğunu belirtti. Ör, özellikle kış mevsiminde ıhlamur ve naranciye balının gribe karşı koruyuculuğunun fazla olduğunu ifade ederek, “Bu tür balların kış mevsiminde tüketilmesini özellikle tavsiye ediyoruz” dedi. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ise Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör’e ziyaretleri için teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.